EuroLSJ

Szótár

Az európai nyelv szótára

És így jött létre a szótár:

Az európai főbb irányzatok a helyesírás és a kiejtés (phono-ortografikus európaiok), az európai fő irányzatok a szókincs és a szó jelentése (lexikai europeanizmus), valamint az európai főbb tendenciák a nyelvtani formákban (morfológiai európaiok). Emellett európai főbb tendenciák is vannak a szintaxis és a differenciálódás tekintetében (formális europeanizmusok).

A lexikális és morfológiai európaiakra való fonológiai-ortográfiai európaiok alkalmazásával, a formális európaiak figyelembevételével, valami meglepő, ami az Atlanti-óceánból az Urálba tartó emberek mindennapi életét kíséri: európai nyelv.

A közös lexikográfia előnye, hogy bizonyos fokig egyidejűleg tájékoztatja Európa valamennyi nyelvét. Csak ezt követően kell egyéni nyelvre szakosodni, ami sokkal könnyebb. Egyszerûen kétharmada könnyebb.

Az EuroLSJ eljárás sajátossága, hogy az európai nyelvi anyagot minden egyes nyelv tekintetében tiszteletben tartják. Az eljárás célja, hogy a lehető legjobban képviselje Európa összes nyelvét.

Ily módon létrejött egy európai nyelv szótár. Az EuroLSJ projekt célja, hogy ezt a szótárt minden európai nyelven megjelenítsék.

Eddig a szótár csak németül létezik. De valójában ennek nem kell irritálnia: a szótár tartalma 90% -os nyelv-semleges; A nyelvtan elsősorban a nemzetközi értelemben vett táblázatokból áll. Ezenkívül a fenti szójegyzékben a használati szavak fordítását magyar nyelvre találja. Tehát, ha most érdekel a szótár, akkor a német kiadás már sok mindent kínál Önnek!

A szótár tartalmazza:

Példa az európai nyelv szótárának nemzeti kiadására:

Az európai teljes nyelv, bár csak egy kis részét dokumentálják itt. Az európai szokások szerint egy nyelvhez tartozó minden szó és szabály esetében van egy maximális európai forma.

Az ebben a szótárban leírtak szerint Európában átlagosan 390 millió hangszóró van, akik számára 18 nemzeti változatban az anyanyelv része.

A következő oldalakon megtekintheti a könyvet:

amazon

ISBN 9-783752-858525 – 468 oldalak .

Ezt az oldalt a Google automatikusan lefordította. Utolsó frissítés: 16.03.2020impresszum | adatvédelem

(c) EuroLSJ 2020